Знате шта ,тема оде у офтопик, ја користим и линукс и хр , сваки има своје предности и мане , рецимо , хр користим јер ми неки trackeri не препознају програм с којим скидам торенте с линукса , једноставно је тај програм blacklisted.
Онда , никико нисам успео да натерам тв карту да ради како треба на линуксу , никако да добијем ону слику што добијам на хр-у , подесим све параметре исто , али није то то , или има више боје или је слика мутна или црно-бела или сецка слика а узто и даљински не ради.
О подешавању dial-up модема нећу да причам , претресо сам цео интернет , питао све редом , али нигде да пронађем мој чипсет , остало ми је само да га сам напишем на шта и не помишљам.
Оно што сам на мом ubuntu-у приметио у последње време је да ми хард диск нешто константно ради , стално је црвена чампица укључена , а и чује се како ради , од процеса ништа значајно није покренуто , кажу људи да је у питању неки баг и да је се појављивао и раније , ко зна шта ли је.
Игрице не играм , тако да то мени није проблем.
Е сад да га мало исхвалим , прво што ми пада напамет је ситуација од прошлог викенда. На интернет излазим преко локалне мреже , која је повезана са провајдером , нестала је струја на кратко , а пошто немамо UPS , мрежа се на кратко искључила и све отишло у к.... , све IP адресе се забрљавиле и нико није могао да се конектује. Ја сам елегантно ушао у linux , и тамо је све радило ок

.
Безбеднији је. Не може свако да дође и ради шта хоће.
Бесплатан је.
Има боље окружење.
Пoнекад је чак и једноставнији од win-a.
Пружа више слободе него win , све је отворено , па свако може да га подешава како хоће , зато га неки и не воле , воле да им је све сервирано , па шта је ту је.
Не могу сад да се сетим ничега више , толико за сад.